Brochurer

Her er samlet et udpluk af brochure beskrivelser der på forskellig vis giver et indblik i bådens konstruktion og udvikling.

Båd konstruktør: Arne Borghegn

Specifikationer

Længde

6,50 m

Bredde

2,00 m

Dybgang

0,90 m

Vægt i alt

1400 kg

Kølvægt

750 kg

Sejlareal
Storsejl

10,60 m2

Krydsfok

8,25 m2

Standard sejlareal

18,85 m2

Stormfok

5,30 m2

Genua

13,78 m2

Spiler

30,00 m2

I beskrivelsen skrives der

Båden er virkelig solidt bygget i håndoplagt glasfiber og af materialer specielt fremstillet til bådebygning. – I overbygningen er ruftag, fordæk, kistebænke samt dørk i cockpittet bygget i sandwichkonstruktioner. Skrog og dæk er sammenlamineret med 3 lag måtter og der er indstøbte forstærkninger for alle beslag. Roret er monteret med specielt fremstillede beslag i meget solid udførelse. Båden er endvidere forsynet med fenderliste hele vejen rundt.

Ved denne båds konstruktion er der først og fremmest taget hensyn til stivhed, sødygtighed samt rummelige og hyggelige forhold for 4 voksne på ferie. Der er gode pladsforhold og mange rummelige stuverum. Det store cockpit på 2,20 m gør det behageligt at være på lange sejladser og kan i nødstilfælde anvendes som 2 ekstra køjepladser.

Som det fremgår af omstående tegning er det en langkølet båd. Den er selv i hårdt vejr stiv og tør at sejle. Samtidig er den hurtigere end man tror, hvilket den har bevist ved flere endog meget fine placeringer ved kapsejladser.

” Junker ” er fra starten konstrueret med henblik på selvaptering og kan leveres med udstyr og træapteringsdele, så selv en ikke fagmand kan opnå et fint stykke bådarbejde.

Den indvendige aptering består af 4 voksne køjer, pantry med stålvask og plads til dobbelt sprit eller gasapparat, arrangement til opbevaring af køkkengrej, klædeskab, plads til toilet samt masser af stuverum.

Et par billeder fra brochuren.

[TODO]

Tegning over indretning.

[TODO]

Brochurer

Brochuren for type a kan er nok den første over junker 22.

[TODO]

Brochuren for type C (Comfort)
[TODO]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *