Introduktion

Det er hjemmesidens formål at udbrede kendskabet til sejlbåden Junker 22 og fortælle historien om dette eventyr fra begyndelsen af 1970’erne, hvor der blev bygget både over hele landet og hvor det for manges vedkommende i slutningen af 1970’erne blev enden på mange bådværfter og bådtyper. I dag 30 år efter sejler mange af disse både rundt, til stor glæde for de mange sejlere, i store dele af Skandinavien. Der blev bygget i det nye materiale glasfiber og der var stor skepsis om det nu kunne holde. Det kunde det og det holder stadig.

Siden er også en hyldest til dem der bare gik i gang med at tegne, konstruerer og bygge bådene i det nye materiale.

Jeg var lige blevet ejer af en Junker 22 men havde kig på en båd i det gamle materiale træ, hvortil min gamle skolekammerat havde følgende kommentar “skal du ikke ud og sejle?” underforstået der er meget arbejde med at vedligeholde en træbåd.

4 tanker om “Introduktion”

  1. Husker jeg fejl eller var der tidligere link til nogle sommertogter på denne hjemmeside? Jeg spørger fordi jeg prøver at finde historien på min båd men mærkepladen mangler. Jeg ved imidlertid, at den tidligere hed Snoopy og mener at den var nævnt i et af sommertogterne med byggenr.

  2. Hej – Vi er i gang med at reparere masten på en Junker 24, og leder med lys og lygte efter mastebeslag til salingshorn.

    Det ser ud til at være en m e g e t vanskelig opgave … i hvert fald indtil videre.

    Så derfor et nødråb: Kunne det tænkes at der er nogen i Jeres Junker 22 kreds der kan give os tip om hvor vi kan lede ??

  3. Tak for det gode arbejde, jeg har længe gerne ville i gang med mit Junker projekt. Jeg vil bruge siden her til, forhåbentlig, at komme godt i gang. Tak for siden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *